Меню

0

0.00лв.

EFB Технолгия на VARTA
VARTA  EFB, са акумулатори които осигуряват превъзходна надеждност и производителност в сравнение със стандартните оловно-кисели батерии за автомобилни. Батериите са изградени така, че да отговарят на индивидуалните нужди на клиентите и се произвеждат в Германия, за да отговарят на най-високите стандарти за качество.

EFB технология за автомобили
EFB батериите поддържат приложения, които работят в частично състояние на зареждане и не изискват характеристиките за дълбоко циклиране както на AGM акумулатора. Специалната паста и мрежата която се добавят към положителната повърхност на плочата, спомага за стабилизиране на активния материал на плочите, което повишава издръжливостта на батерията.

Ползите включват:

Повече от два пъти повишвна цикличност спрямо конвенционалните батерии.
Издръжливост  за голям брой стартирания на двигателя и продължителни периоди на изключване на двигателя.
Подобрено приемане на зареждане в сравнение с конвенционалните заредени батерии.
Технологии които подобряват термичната стабилност за използване на акумулатора в отделенията на двигателния отсек и горещите климатични условия.
Идеален за превозни средства с по-високи от нормалните енергийни изисквания и инсталирани множество аксесоари и оборудване.
В допълнение, VARTA EFB продукти са изградени с PowerFrame  технология за най-висока начална мощност, стартов ток и надеждна работа.

EFB технология за камиони и автобуси
Уникалната VARTA Promotive EFB батерия е специално разработена за високопроизводителни търговски превозни средства и е най-новия продукт в областта на киселинната стратификация и устойчивостта на вибрации. Той е единственият продукт на пазара с миксиращи елементи, разработен изключително и патентован от JCI. Технологията EFB осигурява изключителан надеждност и  производителност във всички изключително взискателни приложения и е идеална за инсталиране на задната ос.

Ползите включват:

Уникалният смесителен елемент намалява киселинното разслояване и е оптимално решение за всички приложения за дълбоко заустване. Това е механична система, която използва инерционни сили на превозното средство, за да подпомогне смесването на киселина в батериията.
Превъзходни вътрешни закрепвания на плочите с най-високото качество. Много висока устойчивост на вибрации  и е идеална за монтаж на задната ос, осигуряваща най-висока производителност на продукта.
Уникалният дизайн на лабиринтния капак осигурява 100% защита от разливане и много ниска консумация на вода.
Високата издражливост е гарантирана чрез използване на технологията PowerFrame, подобрена паста на положителна плоча и допълнително поставена мрежа към положителната повърхност на плоча подобрява жизнеспособността и устойчивостта  на цикълите.
Намалява разходите – 24 месеца гаранция.

EFB технологични характеристики
Допълнителения полиестерен елемент между плочата и сепаратора,  държи активния материал на място в плочата и се избягва ерозията и. Резултатът: подобрена устойчивост на дълбоки цикли и по-добро приемане на заряд.

Фиксиращ гребен придържащ плочите в правилната си позиция по всяко време и във всяко състояние.

Киселинна циркулация (миксиращ елемент)
Киселинният циркулатор избягва киселинната стратификация. Това е конструктивен елемент, който използва естественото движение на автомобила, за да поддържа киселината в батерията в постоянна циркулация. Киселинната плътност остава на хомогенни нива, което подобрява приемането на заряда и удължава живота на батерията.