Меню

0

0.00лв.

Сезонът на мотоциклетите започва отново, така че е време да направите нужната подготовка, за да сте готови за каране! Преди да да се качите на пътя е важно  да проверите редица неща. Би било жалко, ако загубите първите няколко красиви дни от годината, защото мотоциклетът ви не е подготвен. За да предотвратим това, ние от Автозона 33 направихме удобен контролен списък за подготовка на вашия мотоциклет за употреба.

 

Застраховка

  • Разбира се, когато карате мотоциклета на пътя, е важно да сте направили нужната застраховка. Но, под застраховка, ние имаме предвид 2 неща. Застраховка на мотора и по важното, вие да сте се “пре-застраховали” с нужната мото екипировка.

 

Течности

  • Преди да насладите на мотора си на пътя, проверете дали спирачките все още работят и дали има достатъчно спирачна течност. Така можете да избегнете опасни ситуации. Когато подготвяте двигателя за шофиране, също проверете нивото на маслото и вашия филтър. Препоръчително е да го смените, така че в маслото на двигателя да не попадне мръсотия.

 

Гориво

  • Ако сте оставили мотоциклета си пълен с резервоар през зимата, това е действие, което можете да игнорирате. През този период е имало малко конденз и малко вещества са се изпарили. Ако резервоара не е бил пълен ще бъде полезно  да смените бензина в двигателя. Изключително вероятно е бензинът да е загубил неговата сила (октаново число).

 

Проверка на гумите

  • За да не оставите двигателя си да работи ненужно усилено, препоръчително е да проверите налягането в гумите. Осигурете правилното налягане. Когато е твърде ниско или твърде високо, това ще бъде за сметка на вашите гуми и как се държи мотора на пътя.

 

Зареждане на вашата батерия

  • Когато двигателят ви стои неподвижен за определен период от време, вероятно е батерията да е изтощена или дори да е корозирала. Това ще се случи, ако през този период не сте използвали зарядно устройство. Следователно ще трябва да заредите батерията. Възможно е батерията изобщо да не може да се зареди. Тогава е време за нова! Намерете нашата богата гама мото акумулатори или нужното зарядно устройство за вашия мотоциклет.

 

Последна проверка

  • Последното нещо, което трябва да се погледне, преди да се отвори вратата на гаража, е дали има течове. Погледнете добре, когато обслужвате двигателя и вижте дали има течности поземята. Карайте спокойно! По-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате!